Belföld

Árvíz: színház, vámosok és focisták is segítenek

A VPOP ötmillió forint értékű lefoglalt és elkobzott ruhát, a Madách Színház egy előadásának nettó bevételét, két focista pedig egymillió forintot ajánlott fel az árvízkárosultaknak.

A Vám- és Pénzügyőrség a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel a cipőkből, pólókból, kabátokból, ingekből és szabadidőruhákból álló adományt. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője elmondta: remélik, hogy a felajánlásnak egy jelentős része az árvízkárosultakhoz jut el, ezért tartották fontosnak, hogy minél hamarabb átadhassák a ruhákat – jelezte. A VPOP kapcsolatban áll a Karitatív Tanáccsal, éppen azért, hogy az ilyen elkobzott ruhákat ne kelljen megsemmisíteni, hanem adományként juthasson el a rászorulókhoz.

A budapesti Madách Színház az árvízkárosultak javára ajánlja fel egy előadásának nettó bevételét – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Szirtes Tamás igazgató. Elmondta: a Sors bolondjai című vígjáték június 1-jei előadásának árbevételét szánják erre a célra, ez mintegy 2 millió forintot jelent. Hozzátette: egyelőre nem tudják még, melyik szervezeten keresztül juttatják el az összeget a rászorulóknak, az igazgató azonban reméli, hogy tettükkel más intézményeknek is példát mutatnak.

Egymillió forinttal segíti az árvízkárosultakat Fülöp Márton és Priskin Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott két játékosa. “Úgy érezzük, hogy mint válogatott labdarúgók, kiemelt felelősséggel tartozunk a hazánk iránt, amelyért mindent meg kell tennünk a pályán, s ha módunkban áll, azon kívül is. Ezért úgy döntöttünk, hogy most, amikor honfitársaink ezrei kerültek kiszolgáltatott helyzetbe a hatalmas esőzések és árvizek miatt, anyagi áldozatot is hozunk a rászorulók gondjainak enyhítésért: ketten összesen egymillió forintot utaltunk át a Magyar Vöröskereszt árvízkárosultaknak szánt adományokra létrehozott bankszámlájára” – áll a két focista közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik