Belföld

Hende Csaba: első a HM átvilágítása

Hivatalba lépése után az új honvédelmi tárcavezető egyik első lépése a Honvédelmi Minisztérium (HM) gazdálkodásának átvilágítása, a korrupció megszüntetése és a felelősök elszámoltatása lesz.

Hende Csaba erről az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén beszélt, ahol megkapta a testületi támogatást miniszteri kinevezéséhez.

Hende Csaba – aki Simicskó Istvánnal és Fodor Lajossal, a két államtitkárjelölttel érkezett második, kinevezése előtti bizottsági meghallgatására – elmondta, hogy jelenleg a honvédség személyi és anyagi tartalék nélkül működik, költségvetésének mértéke elmarad a szükségestől, szerkezete célszerűtlen és ésszerűtlen. Ráadásul a rendelkezésre álló forrásokat pazarló és néha korrupt módon, átláthatatlan struktúrában, megfelelő ellenőrzés nélkül, a megalapozott tervezés elmulasztásával költik el – értékelte.

“A honvédség és a minisztérium szakmai és morális válságban van” – összegzett Hende Csaba, akinek miniszterré való kinevezését a bizottság a Fidesz-KDNP 13 igen, és a szocialista tagok 2 nem szavazatával támogatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik