Belföld

Felvétel készülhetett az ercsi tragédiáról

Térfigyelő kamera működik Ercsiben nem messze onnan, ahol halálra vertek vasárnap egy férfit, miután ő savval fújt le egy roma családot - írta csütörtöki számában a Népszava.

A helyi polgárőrparancsnok által a Roma Sajtóközpontnak elmondottakra hivatkozva a lap azt írta, hogy nem tudni, megnézte-e bárki is a kamera felvételeit. A Népszava úgy tudja, hogy a halálra vert férfi kerítésében áram volt.

A megtámadott roma család rokonaira hivatkozva azt írta a lap, hogy a család feje beteg, aki nem tud átmászni egy kerítésen, akkor sem, ha nincs benne áram. A támadót végül agyonütő nő pedig a gyilkosság előtt három nappal költözött a szüleihez pici gyerekeivel, így ők sem “járhattak át folyton lopni” – olvasható a lapban.

A településen vasárnapra virradóan egy férfi betört egy roma családhoz, és egy átalakított tűzoltópalackból savval permetezte a háziakat. A családfő dulakodott a támadóval, aki végül meghalt, miután a melléképületben lakó, az apja segítségére kiszaladó lánya többször lesújtott rá egy bottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik