Belföld

A Fidesz szétválasztaná a közigazgatást és a politikát

Mindenképpen dönteni akarnak a kormánytisztviselők jogállásáról szóló javaslatról.

A Fidesznek alapvető célkitűzése a közigazgatás és a politika szétválasztása, amit azonnal meg kell valósítani. Ezt a párt szóvivője reagálta arra, hogy sem az MSZP, sem a SZEF nem szeretné, ha a parlament hétfőn döntene a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatról.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szocialisták hangzatos vádjai semmi más célt nem szolgálnak, mint hogy megpróbálják elfedni azokat a hibákat, amelyek abból a korábbi rossz döntésükből fakadnak, hogy megszüntették a közigazgatási államtitkári posztot.

A Fidesz azonban ezt most visszaállította. A közigazgatási életpályamodell hiánya és a politika rátelepítése a közigazgatásra ugyanis gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a közigazgatásban a lehető legkiválóbb emberek szolgáljanak – mondta.

Szijjártó szerint mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető legrátermettebb emberek dolgozzanak a közigazgatásban, ezért indokolatlan az is, hogy különböző szabályokkal bebetonozzák a közigazgatásban dolgozókat a pozícióikba.

A szakszervezetek kritikájára Szijjártó Péter úgy reagált: Magyarországnak nincs egy elvesztegetnivaló pillanata sem, a lehető leggyorsabban kell ezeket a jogszabályokat a parlamentnek megalkotnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik