Belföld

Azonos módszerrel bűnöztek a fővárosban

A főváros különböző, önkormányzati tulajdonban lévő cégeinél ugyanazzal a módszerrel követtek el bűncselekményeket, de arról még korai nyilatkozni, hogy a tettesek között vannak-e átfedések - közölte Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadságnak.

A főkapitány azt is elmondta, hogy egyelőre nincs olyan bizonyíték, amely szerint az előzetes letartóztatásba helyezett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesnél magasabb beosztású politikusokkal bővülne a gyanúsítottak köre.

“De azt nem tudhatjuk, sem én, sem a kollégáim, hogy milyen bizonyítékok kerülnek elő még a későbbiekben, ki milyen vallomást tesz, az újabb vallomásokból és más bizonyítékokból milyen következtetéseket vonhatunk le” – szögezte le.

“Az elmúlt húsz évben nem igazán nyomozott a rendőrség hasonló ügyben. Amúgy is nagy a nyomás a rendőrségen, de most ez hatványozottan igaz. Az ügy súlya, összetettsége, az okozott kár nagysága és az a tény, hogy politikusok közvetlenül is érintettek benne, nem könnyíti meg a dolgunkat” – tette hozzá Tóth Gábor.

“Hallottam én is olyan szóbeszédeket, hogy itt-ott “beszóltak” a munkatársaimnak, burkoltan talán meg is fenyegették őket, hogy nem kellene annyira szorgoskodniuk, mert majd ez lesz, meg az lesz… Remélem, nem foglalkoztak vele” – mondta a budapesti rendőrfőkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik