Belföld

Árvízben is aktívak a közösségi oldalak

A Twitteren segítséget kérhetünk, az iWiW-en percről percre hírekhez juthatunk, a Facebookon támogatásunkról biztosíthatjuk az árvízben érintetteket, az FN Tudósítóra pedig az ítéletidőről tölthetünk fel fotókat, videókat.

Vasárnap jött létre a Facebookon az „Akik sajnálják az árvíz károsultjait 2010. május” nevű csoport, amelynek eddig 12 követője van. „A nagy esőzések rengeteg család életét mossák el. Imádkozzunk értük, segítsünk nekik” – olvasható a csoport leírásában. A facebookos oldal üzenőfalán elsősorban a kitelepítésekről olvashatunk.

Egyelőre még csupán 7 taggal büszkélkedik a valószínűleg érettségizők által indított, „Az árvíz idején szó sem lehet vizsgasuckról:)” (vizsgaszívás) nevű csoport, amely inkább vicces oldalról próbálja megközelíteni a kritikus árvízi helyzetet.

Az Ember a gáton Twitter-oldalon (@emberagaton) bárki segítséget kérhet, ha árvíz vagy belvíz fenyegeti az otthonát. Sőt segítségvállalásokat is fel lehet ajánlani ezen az oldalon. “Ha segítesz valahol, hívj még több embert!” – tanácsolja a Twitter-oldal, amelynek tweetjeiben a homokzsákok útjáról és az önkéntesek felajánlásairól is informálódhatunk.

Az iWiW fórumai is aktualizálódtak az árvízi helyzetben, többek között a Szentendre topicban a Bükkös patak mentén élők számolnak be viszontagságaikról, s próbálnak egymásnak is segítséget nyújtani a mindent elárasztó víz visszaszorításában.

Az fn.hu olvasói pedig folyamatosan küldenek fotókat, helyszíni tudósításokat az FN Tudósító oldalára.

Özönvíz Lilafüreden (fotó: Sándor Zsolt/FN Tudósító)

Özönvíz Lilafüreden (fotó: Sándor Zsolt/FN Tudósító)

Viharkár Szigetszentmiklóson (fotó: Csernai Tímea/FN Tudósító)

Viharkár Szigetszentmiklóson (fotó: Csernai Tímea/FN Tudósító)

várjuk fotóit, videóit!

Küldje be Ön is árvízes fotóit, videóit az fn.hu-nak szerkesztőségünk emailcímére, vagy töltse fel az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is az fn.hu címlapjára kerüljön!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik