Belföld

Vona nem hagyja ki az árpádsávot

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője közölte: a köztársasági elnök elvárja, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén ne történjen semmilyen jogsértés.

Ezzel arra reagált, hogy a parlamenti pártok alakuló ülést előkészítő keddi megbeszélésén téma volt, milyen öltözékben jelenik majd meg Vona Gábor az Országgyűlésben. Ráadásul Lendvai Ildikó MSZP-elnök nyílt levelet is írt a témában.

Ebben arra kérte Sólyom Lászlót: figyelmeztesse a magyar demokrácia írott és íratlan szabályainak tiszteletben tartására “az Országgyűlés alakuló ülésén a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben megjelenni kívánó jobbikos képviselőket”.

Ezt követően a megbeszélésén Vona Gábor, a Jobbik első embere az MSZP leköszönő elnökének kérdésére közölte, fekete mellényben és fehér ingben jelenik meg az alakuló ülésen.

Az egyeztetés után pedig azt mondta, hogy pénteken egy olyan fekete mellényben érkezik majd az Országgyűlés alakuló ülésére, amelynek a mellén egy árpádsávos pajzs, a hátán pedig egy hímzett oroszlán látható.

Elárulta azt is, hogy a frakcióból csak ő viseli majd ezt az öltözetet, “amelyet mindenki annak nevez, aminek akar”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik