Belföld

Újra tűzharcot vívtak a macedón-koszovói határon

Több órás tűzharcot vívtak rendőrök és fegyvercsempészek hajnalban, a macedón-koszovói határon, így a tűzharcban négy bűnöző meghalt - közölték a hatóságok.

Ivo Kotevski rendőrségi szóvivő szerint akkor csaptak össze, amikor, négy csempész fegyvert próbált átvinni a határon Radusa település közelében a szomszédos Koszovóba, de a rendőrök rajtuk ütöttek.

Az Alsat albán kereskedelmi televízió közölte, hogy három órán keresztül harcoltak egymással a felek, majd a térséget körbezárták, két embert őrizetbe vettek, és nagy mennyiségű fegyvert foglaltak le.

Már előfordult hasonló eset a macedón-koszovói határon: május elején is lövöldöztek ott. Akkor a koszovói Nemzeti Felszabadítási Hadsereg, egykori albán felkelőcsoport vállalta a felelősséget a történtekért, amelyben állításuk szerint egy macedón katona meghalt. A szkopjei kormány ugyanakkor azt közölte, hogy senki sem vesztette életét.

Ezzel együtt, a mostani volt a legsúlyosabb fegyveres incidens Macedóniában 2001 óta, amikor albán felkelők a kormányerőkkel csaptak össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik