Belföld

Redőnyöket szereltet le a gázszolgáltató

Diszkriminatívnak tartja Nagyatád polgármestere, hogy az E.ON meg akarja szünteti a gázszolgáltatást azokban a nagyatádi lakásokban, amelyekben nem szerelik le az erkélyen a redőnyöket - írta a Somogyi Hírlap.

Az E.ON azzal indokolja az új intézkedést, hogy balesetveszélyesek tartja a redőnyöket, mert azok akadályozzák a fűtőtestek szellőzését. Ezzel szemben Ormai István polgármester azt gondolja, hogy “jogorvoslati lehetőség nélkül kezdett fenyegetőzésbe a szolgáltató”, ezért elfogadhatatlannak tartja az eljárást.

Ezért a kétszáz nagyatádi lakástulajdonost érintő kérdésben találkozót kezdeményezett az E.ON régiós vezetőjével és a műszaki hatóság képviselőivel, hogy megoldást találjanak, de nem jutottak közös nevezőre. Arra sem kapott választ, hogy miért csak náluk probléma ez, a szolgáltató ugyanis nem a teljes működési területén, csupán egyetlen településen akarja így betartatni az előírásokat – olvasható a megyei napilapban.

Az egyik, ügyben érintett lakó a szolgáltató legutóbbi üzenetét is közzétette. Ebben az áll: munkatársaik május 17-én 13 és 14 óra között ellenőrzik, hogy a megadott április 20-ai határidőig leszerelték-e a redőnyt az erkélyén, ha nem, akkor a gázkészülékét kizárják a szolgáltatásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik