Belföld

Megölte édesanyját – nem hívott hozzá orvost

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 69 éves sávolyi férfival szemben, aki nem hívott orvost 89 éves édesanyjához, annak ellenére, hogy combnyaktörést szenvedett.

A vádat alátámasztja, hogy a férfi majdnem két hónapon át csak levessel táplálta a mozgásképtelenné vált asszonyt és a tisztálkodásáról sem gondoskodott, nem hívott hozzá segítséget, pedig látta egyre növekvő fájdalmait.

“A vádlott tavaly, november közepén levelet írt a testvérének, amelyben tudatta vele édesanyjuk várható halálát, és azt, hogy intézkedett a sírhely ügyében is” – közölte az ügy kapcsán Fekete Róbert főügyészségi ügyész.

Azt is elárulta, hogy a testvér másnap a helyszínre utazott és azonnal orvosi segítséget kért, ám a kórházi kezelés ellenére az idős asszony két hét múlva meghalt. Az ügyészség álláspontja szerint ez elkerülhető lett volna, ha időben orvosi segítséget kap.

“A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlott hasadásos elmezavarban szenved, amely kizárta azt a képességét, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék” – magyarázta az esetet a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik