Belföld

Stohl közepesen volt ittas

Öt felest is megihatott Stohl András, mielőtt autóba ült szombaton. Erre lehet következtetni abból a szakértői véleményből, mely szerint a színész vérében 2,1 ezreléknyi alkoholt találtak a baleset után.

Részegen vezetett és okozott súlyos balesetet Stohl András. Ezt nem csak a szemtanuk állították, hanem maga a színész is elismerte. Az viszont csak most derült ki, hogy mennyire volt ittas, amikor frontálisan ütközött Fót közelében.

Bár Stohl András a rendőröket nem várta meg, hanem elment a helyszínről, nem sokkal a baleset után alkoholszondával ellenőrizték a véralkoholszintjét. A műszer 1,96 ezreléket mutatott.

Később Stohl Andrástól kétszer is vért is vettek, amely szerint a színész-műsorvezető vérében 2,1 ezrelék alkohol volt.

Stohl közepesen volt ittas 1

A házipatika.com alkoholszint kalkulátora szerint egy ilyen eredményhez legalább 2 deci töményt meg kell inni, ami már azt is eredményezheti, hogy az illető térbeli tájékozódása romlik, mozgása bizonytalan válik.

Stohl sajnálja és szégyelli magát

Stohl András szombat hajnalban, négy óra körül a főváros és Fót között okozott közlekedési balesetet, melynek következtében egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint a színész a helyszínt a baleset után elhagyta, ezt azonban az MTI-nek adott telefonos interjújában Stohl András cáfolta, azt mondta, hogy a mentők érkezését megvárta. Mint megjegyezte, rettenetesen sajnálja, ami történt, és nagyon szégyelli magát.

“Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint S. András a baleset bekövetkeztekor közepes fokban volt alkoholtól befolyásolt állapotban” – írja a rendőrség által kiadott közlemény. Az egyéb jellegű befolyásoltságra vonatkozó mintavétel megtörtént, a kirendelt szakértő véleménye egy hét múlva készül el. A lefoglalt járművet igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja.

A közlemény kitér arra is, hogy a karambolt vélhetően okozó járműben talált távcső az elsődleges megállapítás szerint – a sajtóhírekkel ellentétben – egy első generációs, úgynevezett BN-2-es, kereskedelmi forgalomban is kapható, haditechnikai eszköznek nem minősülő távcső.

Az események miatt a színész bejelentette, hogy nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését, míg a Duna Televízió azt közölte, a Tűzvonalban című magyar akciósorozat egyik főszerepét Stohl András helyett másra bízzák. A Nemzeti Színház közleményt adott ki, mely szerint június 2-ig, azaz az évad végéig nem térnek el a kiadott műsorrendtől, elhagyják azonban a színész szereplésével kitűzött két ifjúsági előadásukat.

Stohl közepesen volt ittas 2

Baleset gondatlan okozása miatt kezdtek eljárást

Az Igazságügyi Orvostani Intézet szerint a 2 ezrelék véralkohol szint “közepes” mértékű ittasságnak minősül, ami már bűncselekménynek számít. Szalay Tamás ügyvéd úgy véli, hogy a színésznek mélyen a zsebébe is kell nyúlnia: a jogszabály ugyanis lehetőséget ad a biztosítónak arra, hogy ittas vezetés esetén az általa kifizetett kártérítést bizonyos összegig visszakövetelje a károkozótól.

Az ügyben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás – írja a rendőrségi közlemény.

Irány a börtön?

A vezess.hu jogi szakértője arra számít, hogy szabadságvesztés lesz a főbüntetés. Ezen belül is valószínű a letöltendő. A magyar büntetés-végrehajtás három fokozatú (fogház, börtön, fegyház fokozat), letöltendő esetén börtön fokozat az ez esetben előírt.

A járművezetéstől eltiltás szintén borítékolható, a felelősség megállapítása esetén. A törvényi mérték felső határához közeli ítéletre számítanék (10 év), ha a fentiek bebizonyosodnak- mondta Orgoványi Krisztina ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik