Belföld

Megúszhatja a börtönt Stohl

A minősítő körülmények döntik majd el, hogy végrehajtandó vagy felfüggesztett börtönbüntetést kap Stohl András - írja a Híradó.hu Szalay Tamás ügyvéd véleménye alapján.

Dr. Szalay Tamás ügyvéd úgy véli, a minősítő körülmények döntik majd el, hogy végrehajtandó vagy felfüggesztett börtönbüntetést kap Stohl András. Mint ismert, a színész szombat hajnalban ittasan okozott balesetet Fót közelében, amelyben egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

Közúti baleset okozása, ittas vezetés és cserbenhagyásos gázolás miatt is meggyanúsíthatják Stohl Andrást. A színész ittasan ült a volán mögé, és nem ez volt az első eset. A Btk. szerint ezért három év szabadságvesztésre ítélhetik a népszerű művészt. Az ittasság mértéke jelenleg nem ismert, a hírek szerint azonban az egyik gépkocsi utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Hogy milyen ítélet születik majd Stohl András esetében, az attól függ, hogy milyen súlyosbító vagy enyhítő körülmények merülnek fel az eljárás során.

“Bár hasonló ügyekben a bíróság általában felfüggesztett szabadságvesztést szokott alkalmazni, Stohl esetében az sem hagyható figyelmen kívül, hogy 2002-ben elkövetett hasonló cselekménye miatt vele szemben a bíróság egyszer már pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást alkalmazott” – nyilatkozta Dr. Szalay Tamás a Híradó.hu-nak. Jó pár évbe beletelik azonban, mire az ügyben ítélet születik.

Nem elég a börtönbüntetés veszélye, mélyen a zsebébe is kell nyúlnia Stohl Andrásnak. A jogszabály ugyanis lehetőséget ad a biztosítónak arra, hogy ittas vezetés esetén az általa kifizetett kártérítést 1 500 000 millió forint erejéig visszakövetelje a károkozótól. Ittas vezetés esetén a 0,008 ezreléket meghaladó véralkohol szint már alkoholos befolyásoltságnak tekintendő. Hogy a színész mennyit ivott a baleset éjszakáján, az kedden derül ki.

A balesetben megsérült személyek egyébként mind vagyoni, mind nem vagyoni kártérítést követelhetnek a színész kötelező felelősségbiztosításának terhére.

Stohl András hétfőig elbukta a Tűzvonalban főszerepét, az X-Faktort, a Nemzeti Vágtát és a Kaszás Attila-díj házigazda szerepét. A Nemzeti Színház még nem jelezte, hogy megválna a színésztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik