Belföld

Bajnai munkát ad Orbánéknak

A távozó miniszterelnök feladatokat ad az új minisztereknek.

A leköszönő kormányfő komoly, határidős feladatokat adott az új kormány minisztereinek, államtitkárainak. De nem tudni pontosan, hiszen egyelőre nem látszik világosan, a katasztrófák elleni védekezésért ki felel majd az Orbán-kabinetben.

Szintén nem tudni, miért is az év ötödik hónapjában lett sürgető egy 2010-es (tehát egész évre szóló) feladatterv kiadása. Néhány főhatóság vezetőjének a szűk határidő okozhat gondot, hiszen, a kormányváltás után – lapinformációk szerint – néhányuknak menniük kell.

Az még pikánsabb, hogy a katasztrófavédelmi felkészülés és megelőzés most elfogadott idei feladattervében Bajnai Gordon külön felhívja az államháztartásért felelős miniszter figyelmét arra, mire ügyeljen a 2011-es költségvetés elõkészítésekor.

A legsürgetőbb dolga a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszternek és az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának lesz, nekik június 30-áig kell módosítaniuk az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerrõl szóló 1997-es kormányrendeletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik