Belföld

Vallott a Hunnia Mozgalom tagja

A hatalom veszélyes dolog, ha visszaélnek vele, nagyobb kárt lehet vele okozni, mint egy focilabdába rejtett robbanószerkezettel - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Hunnia Mozgalom egyik feltételezett katonája.

A Budaházy-csoport ügyében gyanúsított S. József – aki tavaly április óta terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban van – levélben nyilatkozott a napilapnak.

A Magyar Nemzet azt kérdezte a férfitől, hogy a Budaházy-csoport ügyében kulcsfontosságú hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozónak, Benkő Györgynek miért állhatott érdekében a hanganyag elkészítése.

S. József szerint a vádalku intézménye Magyarországon is létező fogalom, Benkő a százhalombattai rendőrök előtt ismert személy. Hozzátette: ráadásul a vállalkozó nyilvánvalóvá tette, hogy pénzt vár szerepléséért, továbbá a Magyarok Nyilai nevű csoportra kitűzött húszmilliós rendőrségi “vérdíjból” is profitálhatott.

A hanganyagról azt mondta, csak harminc másodperces részletét ismeri, és azt “csupán egy besúgó mutogatja pénzért a sajtónak”. S. József szerint a rendőrség vagy akár bármilyen más szerv is beszervezhette Benkőt.

A gyanúsított azt nyilatkozta: egy dolgot bán, Benkőt. “Lelkiismeret-furdalásom van, mert a Benkő nevű besúgó lehetőséget kapott arra, hogy bajba sodorjon sok jó szándékú, hazaszerető, bátor embert” – fogalmazott a férfi, aki büszkese arra, hogy az utóbbiakból álló nemzeti táborhoz tartozhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik