Belföld

Békés megyében okozta a legtöbb gondot a vihar

Az ország keleti felén csütörtökön átvonuló vihar Békés megyében okozta a legtöbb gondot: kora estig több mint negyven bejelentés érkezett.

A hatalmas csapadék a legtöbb gondot Miskolcon okozta, ahol félméteres víz hömpölygött az utcákon a diósgyőri városrészben. A miskolci tűzoltóság arra kérte a vízkárokkal érintett településrészen lakókat, hogy saját ingatlanuk biztonsága érdekében segítsék a hegyekről lezúduló víz elvezetését.

A közútkezelő társaság Borsod megyei ügyelete az MTI-nek azt mondta: a térségben több helyen vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni, így Miskolcon, a diósgyőri városrészen át Lillafüred felé. A 37-es számú főútról szintén vízátfolyásokat jelentettek és víz hömpölyög Damak belterületén.

Házakat veszélyeztet a megáradt patak és a hömpölygő víz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván és Vámosújfaluban, valamint Olaszliszkán és Komlóskán is. Az MTI információi szerint Tolcsván tíz ház van veszélyben, ebből három lakott. A Zempléni-hegységben négy településen mintegy száz házat veszélyeztet megáradt patak, vagy a hegyekről lezúduló víz.

Szabolcsban és Hajdú-Bihar megyében kidőlt fák, illetve elöntött pincék jelentettek munkát a helyi tűzoltóknak. Békés megyében kora estig több mint negyven bejelentés érkezett. A tűzoltókat javarészt kidőlt fákhoz, vízszivattyúzáshoz riasztották

Budapesten a tűzoltók legkomolyabb munkája a XII. kerületben, az Országos Rehabilitációs Intézet területén volt, ahol az udvaron lévő oxigéntartályt veszélyeztető megdőlt fát kellett eltávolítaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik