Belföld

Rabszolgaként tartottak egy férfit

Egy 29 éves kisvárdai férfi rabszolgaként tartott fogva és dolgoztatott egy másikat - olvasható a police.hu-n.

A 50 éves férfinak fizetés nélkül kellett dolgoznia, miközben alkalmazója pincéjében élt, s a ház udvarát is csak engedéllyel hagyhatta el. Ráadásul rendszeresen bántalmazták és fenyegették – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ügyre úgy derült fény, hogy a sértett nővére végül a rendőrséghez fordult.

Már az áldozatot is kihallgatták, aki elmondta, hogy januárban önként, mezőgazdasági és javítási munkák végzésére költözött alkalmazójához. Kezdetben napszámot is kapott, azonban a fizetések elmaradoztak, a verések pedig rendszeressé váltak. Egy idő után alig mozdulhatott ki az ingatlanról, a tulajdonos pedig közölte vele: megöli, ha esetenkénti eltávozása után nem megy hozzá vissza.

Ezért rettegésben élt a férfi és nem mert feljelentést tenni, pedig egy csavarhúzóval úgy fülön ütötték, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – mondta Fülöp Gergely.

Ugyanakkor a 29 éves fogva tartó tagadja a vádakat és azt állítja, hogy ő rendszeresen fizetett, soha sem verte alkalmazottját, aki az ügyetlensége miatt sérült meg többször, a fülét pedig megcsípte valami.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik