Belföld

Milliókat kér az olaszliszkai áldozat családja

Ma tartják meg az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos családja által indított polgári peres eljárás első tárgyalási napját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

A meggyilkolt tiszavasvári tanár három gyermeke, felesége, illetve szülei és nagymamája március 1-jén nyújtották be a keresetlevelet. Ebben kártérítést igényelnek a nyolc elkövetőtől – közölte Nyakó Zsuzsanna, a bíróság szóvivője, elnökhelyettese.

Elárulta azt is, hogy az egyik gyermek 12 milliót, a másik két lány 10-10 milliót, a feleség 12 milliót, a szülők fejenként 5-5 milliót, a nagyszülő 3 millió forintot kér.

“A három gyermek, illetve a feleség 388.850 forintot kér azért is, hogy az autójukat összetörte az elsőrendű vádlott, ifj. Horváth Dezső” – tette hozzá a szóvivő.

Szögi Lajost 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia közvetlen előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány átszaladt az úttesten, majd az árok szélén elesett. A középkorú férfi azonnal megállt, hogy meggyőződjön arról: megsérült-e gyermek, ám már nem jutott el a kislányig, mert a vélt baleset miatt összesereglő hozzátartozók kirángatták az autójából és bántalmazták. Szögi Lajos az elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt.

Milliókat kér az olaszliszkai áldozat családja 1

Ezután a Debreceni Ítélőtábla tavaly novemberben hozott jogerős ítéletet az ügyben: különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a nyolc vádlottat, illetve rongálás bűntettében ifj. H. Dezsőt. Őt a bíróság 17 év fegyház, id. H. Dezsőt, F. Györgyöt és J. Gusztávot életfogytig tartó fegyház, Sz. Andrást és H. Dezsőnét 15 év fegyház, Sz. Gergőt és H. Krisztiánt 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik