Belföld

Megkezdődött a tinnyei csecsemőgyilkos pere

A vádirat ismertetésével és a fiatalkorú anya meghallgatásával megkezdődött a két évvel ezelőtt Tinnyén elkövetett csecsemőgyilkosság ügyében indult per tárgyalása kedden a Pest Megyei Bíróságon.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 16 éves, szakiskolába járó lány egy nála néhány évvel idősebb férfitől esett teherbe, de állapotát mindvégig titkolta. Szakkönyvekből és az internetről gyűjtött a terhességgel és a szüléssel kapcsolatos információkat, s még akkor sem kért segítséget, amikor 2008. május 11-én megindult a szülés.

K. G. a család tinnyei otthonának mellékhelyiségében délután 6 órakor egy 49 centiméteres, 2600 gramm súlyú, egészséges fiúnak adott életet – tartalmazza a vádirat, mely szerint hozzátartozói többször is rákopogtak a lányra, ám ő rosszullétre, hasmenésre hivatkozva nem nyitott ajtót. WC-papírt tömött az újszülött szájába, nehogy meghallják a gyermek sírását. Mire a szülők bejutottak a WC-be, a kisfiú megfulladt. A lányt kórházba szállították.

A szakvélemények szerint K. G. az elkövetéskor nem szenvedett tudatzavarban. Ellene a vád 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette, amiért legfeljebb 15 év szabadságvesztés szabható ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik