Belföld

Jön a nyárias tavasz kisebb záporokkal és 30 fokkal

Alapvetően napsütéses, meleg napok állnak előttünk, de nem árt esernyőt tartani magunknál.

Pénteken az éjszakai órákban nyugat-északnyugat felől egy felhősáv vonul át fölöttünk, de számottevő csapadék nem várható. Szombaton délelőtt északnyugaton ismét megnövekszik a felhőzet és ott néhol már egy-egy futó zápor előfordulhat. A változó irányú légmozgás mindenütt gyenge marad.

Szombaton a délutáni órákban eleinte sok napsütés várható, majd északnyugat felől egyre nedvesebb levegő áramlik térségünk fölé. Hatására egyre gyakrabban erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és főként az északi tájakon számíthatunk elszórtan zápor, zivatar kialakulására. Egy-egy zivatargócban jégeső és jelentősebb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az Alföldön gyakran lesz mérsékelt olykor élénk a déli-délnyugati szél, másutt csak zivatarok környezetében élénkülhet meg a gyenge, olykor mérsékelt légmozgás. A hőmérséklet 9, 12 és 22, 25 fok között alakul.

Összességében elmondható, hogy az elkövetkezendő öt napban igazi nyárias időre van kilátás sok-sok napsütéssel. A napsütés azonban nem lesz zavartalan. Szerda kivételével minden nap több helyen kialakulhat nyárias zápor, zivatar. Csütörtökön egy ciklon hatására a zivatarok nagyobb területet is érinthetnek. A hőmérséklet csúcsértéke szerdán délen néhol a 30 fokot is elérheti. A légmozgás általában gyenge marad, de csütörtökön és zivatarok környezetében megélénkülhet olykor megerősödhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik