Belföld

Top 100-as bűnözőt fogtak Budapesten

Elfogták a Top 100-as körözési lista 17. helyén szereplő férfit a főváros VIII. kerületében, ahová egy családi veszekedéshez riasztották a rendőröket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese csütörtökön.

A szerda este elfogott és előállított 37 éves férfi ellen hat elfogatóparancs volt hatályban rablás, csalás, jövedéki orgazdaság, illetve adócsalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A józsefvárosi járőröket egy családi veszekedéshez riasztották. A helyszínen meghallgattak egy vérző fejű nőt, aki elmondta: volt élettársa többször megütötte, majd elment. A nőt könnyebb fejsérülésekkel kórházba szállították.

A járőrök egy VIII. kerületi benzinkútnál találták meg a férfit, akinél nem voltak személyazonosító okmányok, csak a kerületi rendőrkapitányság által kiadott igazolást tudta felmutatni. A rendőrök az eset tisztázása érdekében visszakísérték a helyszínre, ahol egy másik férfi adta át nekik a visszakísért férfi okmányait, melyek adatai nem egyeztek az igazolásban szereplő adatokkal.

A rendőrök a valódi okmányok és a rendőrségi nyilvántartásban szereplő adatok alapján megállapították, hogy a férfi azonos a Top 100-as listán szereplő, körözött emberrel.
Az ügyekben a további eljárást az elfogatóparancsokat kibocsátó szervek folytatják le – olvasható a rendőrség honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik