Belföld

Elfogták a kondorosi fegyveres rablót

Elfogták azt a fiatalembert, aki egy légpisztollyal megpróbált kirabolni egy vegyesboltot Kondoroson; a férfit akár 15 év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság - közölte a rendőrség csütörtökön.

A tájékoztatás szerint múlt szerdán, április 21-én délelőtt az elkövető egy Walter 99 típusú légpisztollyal, egy sötét színű, a szájánál és a szeménél kivágott maszkban bement egy kondorosi vegyesboltba és a bevétel átadását követelte. Az eladó azonban segítségért kiáltott, erre a rabló elmenekült.
A nyomozás során kiderült, hogy a boltban rendkívül jó biztonsági rendszer működött, s a rablás előtt négy nappal készült felvételen – a ruházata alapján – sikerült felismerni a későbbi támadót, a 18 éves helyi fiatalembert.

Az előállított rabló vallomásában ellentmondásokba keveredett, majd részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség megtalálta a gyanúsított által használt légpisztolyt, amely egyébként méretében és tömegében teljesen megegyezik az eredeti lőfegyverrel.

A jelenleg bűnügyi őrizetben lévő férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a békéscsabai rendőrkapitányság, és indítványozza előzetes letartóztatását.

A bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint – közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik