Belföld

Sólyom túl sok a Fidesznek

Az emberek nem tartják túl megbízhatónak a jelenlegi államfőt.

Konfliktuskerülő elnökjelöltet keres a Fidesz – az FN.hu szakértője szerint. Így Sólyom László újrázása és Morvai Krisztina támogatása kizárt. A példa a szerethető, de némileg elfogult Mádl Ferenc lehet.

Sok idő nincs a keresgélésre, mert legkésőbb július 5-éig meg kell választani az államfőt, mert Sólyom László mandátuma augusztusban lejár, és a szabályok szerint minimum 30 nappal előtte dönteni kell az új elnökről.

A választások eredménye alapján kijelenthető: az lesz államfő, akit a Fidesz-KDNP akar. Az eddig kiszivárgott információk alapján lehetséges jelöltként szóba jöhet az MTA volt és jelenlegi elnöke, Vizi E. Szilveszter és Pálinkás József, de akár a Brüsszelből hazatérő Schmitt Pál is.

Csak érdekességként jelezzük, hogy közülük a Capital Research egy általunk korábban ismertetett kutatásában ketten együtt szerepeltek Sólyom Lászlóval, és az emberek Pálinkás Józsefet és Schmitt Pált is megbízhatóbbnak tartották, mint a jelenlegi államfőt.

Az fn.hu nem reprezentatív szavazásának eredménye alapján az összesen 9607 válaszadó csaknem 30 százaléka Schmitt Pált jelölte meg, mint legszimpatikusabb jelöltet, őt követte Vizi E. Szilveszter (24,8%) és a jelenlegi államfő (22,3 %).

Ajánlott link:

Konfliktuskerülő elnököt keres a Fidesz (FN.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik