Belföld

“Pancser puccs” a hajdú-bihari MSZP-ben

Határozatképtelen volt az MSZP hajdú-bihari választmányának szerdára összehívott rendkívüli ülése, ezért hétnapos értesítési határidővel rendes ülést hívnak össze.

Gyula Ferencné megyei választmányi elnök tájékoztatása szerint a rendkívüli választmányi ülést azért kellett összehívni, mert három választókerületi pártszervezet kezdeményezte rendkívüli megyei küldöttgyűlés megtartását konkrét határidővel.

Ilyenkor a megyei választmány elnökének nincs mérlegelési joga, össze kell hívnia a testületet; a rendkívüli ülésen azonban szerdán csak az érintett három választókerület képviselői vettek részt, így az határozatképtelen volt – mondta Gyula Ferencné.

A rendes választmányi ülést későbbi időpontra összehívják, amelynek a kezdeményezésekre alapszabály-szerűen össze kell hívnia a megyei küldöttgyűlést, amelyen értékelik az országban leggyengébb hajdú-bihari szocialista választási eredményeket – tette hozzá.

Az egyik magát megnevezni nem kívánó, befolyásos megyei pártvezető “pancser puccsnak” minősítette a határozatképtelen választmányi ülés összehívását, amiért Gyula Ferencnének le kell mondania.

Szerinte sokan értetlenül fogadták a megyei pártvezetés lemondását szorgalmazó Gyula Ferencné kijelentéseit, mivel a választmány elnökeként ő a második számú szocialista pártvezető Hajdú-Biharban.

Gyula Ferencné reagálásában elmondta: tisztában van saját felelősségével, s mint ahogy a megyei pártelnöknek, a két alelnöknek, neki, mint választmányi elnöknek is le kell mondania. Ezt ő meg is teszi.

Pancser puccsról pedig nincs szó, neki ilyen esetben nincs mérlegelési joga a választmány összehívását illetően – tette hozzá az MSZP hajdú-bihari választmányának elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik