Belföld

Kemény szavak: pártszakadást jósolt az MSZP hőse

Szanyi Tibor szerint a szocialista frakció két- vagy háromfelé is osztódhat.

Biztos benne, hogy lesz új baloldali párt – ezt nyilatkozta Szanyi Tibor a Policitynek még pénteken. Az interjú nem sokkal a kampánycsend kezdete előtt jelent meg.

A politikus kifejtette: az új MSZP-frakció 90 százalékát azok fogják alkotni, akik a lejtőre tolták a pártot. „Ezekkel a figurákkal nem fog tudni megújulni az MSZP” – fogalmazta meg véleményét.

Szanyi Tibor szerint a szocialista képviselőcsoport akár két-, vagy háromfelé is osztódhat. Azt múlt héten még nem tudta megjósolni, hogy ki, hová fog kerülni, de abban biztos volt: ha bejut a parlamentbe, akkor felteszi magának a kérdést: ő hol is ül?

Tóth József mellett Szanyi Tibor az egyik olyan szocialista politikus, aki egyelőre úgy tűnik, szűken, de nyerni tudott egyéni választókerületében, Újlipótvárosban. Vasárnap Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt hőseinek nevezte a két XIII. kerületi jelöltet. Szanyi a választás második fordulója után úgy nyilatkozott: az MSZP elnöksége megtette, amit egy normális demokráciában kell, ez pedig a kohézió irányába viheti a pártot.

Ajánlott link:

A választókörzet, amire figyel az ország – interjú Szanyi Tiborral (Policity)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik