Belföld

Kis magyar bűnözés Cserdiben

Egy erdőben rejtette el félmillió forint értékű zsákmányát az a betörőbanda, amely szó szerint kiürítette a vegyesboltot a Baranya megyei Cserdiben. Krumplis ládában szállították a szajrét.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az öttagú társaság még vasárnap “rohanta le” az üzletet, és krumplis ládákba pakolva mindent elvitt, ami mozdítható volt: kávékat, felvágottakat, fűszereket, samponokat, tejtermékeket, szeszes italokat, cigarettákat.

A rendőrök másnap ellenőrizték a helyi portákat. Felfigyeltek egy nőre, aki kihallgatásakor nem tudott alibit igazolni a betörés idejére. Később megnevezte egy bűntársát, ő pedig a többiek kilétét is felfedte.

Kiderült, a bűncselekményt egy 57 éves helyi férfi és 21 éves fia tervelte ki. Felmérték a terepet, megtervezték az akciót, csak arra nem gondoltak, hol fogják elrejteni a lopott árut. Haza nem tudták vinni, mert sok volt és nehéz, végül egyikük kitalálta, hogy a közeli erdőben rejtsék el. Gallyakkal és fűvel fedték le, de a rendőrök megtalálták, a betörők ellen pedig eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik