Belföld

Pokorni szerint váltani fogják Sólyomot

Az MNB elnökének pedig le kellene mondania a fideszes politikus szerint.

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök a TV2 Mokka című műsorában kedden úgy fogalmazott: Simor Andrásnak ciprusi off-shore cégei napvilágra kerülésekor le kellett volna mondania, szerinte a közvélemény is azt tartotta volna helyesnek, ha a jegybankelnök akkor levonja a következtetéseket. Pokorni Zoltán igennel felelt arra a kérdésre, hogy most le kell-e mondania az MNB elnökének. (Simor András megbízatása 2013 márciusában jár le.)

A Fidesz alelnöke közölte, jó esélye van Schmitt Pálnak arra, hogy az Országgyűlés elnöke legyen, felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy még nem dőlt el véglegesen az, ki töltse be ezt a pozíciót. Arra a kérdésre, hogy Schmitt Pál és Kövér László-e a két esélyes a házelnöki posztra, a fideszes politikus igennel felelt.

Pokorni Zoltán szerint Magyarország nagyon sokat köszönhet Sólyom Lászlónak, ő – mint mondta -, személy szerint nagyra becsüli az államfőt, de ha azt kérdeznék, hogy szerinte Sólyom László lesz-e a következő években a köztársasági elnök, akkor azt válaszolná, hogy szerinte nem ő lesz.

Ajánlott link:

Fidesz a győzelem után – interjú Pokorni Zoltánnal (TV2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik