Belföld

Keddtől átadnák az ország stafétáját

A kormányszóvivő szerint nyitott kaput dönget a Fidesz.

A miniszterelnök kabinetfőnöke kedd délelőtt tíz órára egyeztetést kezdeményezett a Fidesszel az átadás-átvételről; az erről szóló levelet Szijjártó Péternek, az elnöki stáb vezetőjének címezték.

Szollár Domokos kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor Bajnai Gordonnak címzett levelére reagálva hangsúlyozta: nyitott kaput dönget a Fidesz frakcióvezetője, amikor teljes körű átadás-átvételről beszél.

Közölte, a kormány az átadás-átvételre való felkészülést már március 17-én megkezdte. Szavai szerint a kormányzati anyag tartalmazza mindazt, amit Navracsics Tibor kért, sőt még annál is tovább megy és annál is teljesebb.

Jelezte: az anyagban plusz információként szerepelnek majd a minisztériumok belső ellenőrzéseivel kapcsolatos aktuális feladatok, a vagyonkezelésbe tartozó intézmények, vállalkozások, közalapítványok költségvetési bevételei és kiadásai, üzleti tervei, illetve a folyamatban lévő tulajdonosi döntést igénylő ügyek listája.

Szijjártó Péter válaszlevelében köszönte meg a kabinetfőnök levelét. Kifejtette, hogy Navracsics Tibor korábban megfogalmazott kérései egyértelműek. Hopzzátette a Fidesz nyilvános és nem zárt ajtók mögötti átadás-átvételt akar, ezért a keddi találkozón nem vesz részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik