Gazdaság

Elijeszti-e a Fidesz-kormány a külföldi befektetőket?

A magyar gazdaságra nézve veszélyt jelent, hogy a Fidesz, a magyar vállalkozások támogatása jegyében elijesztheti a külföldi befektetőket - írja a The Wall Street Journal európai kiadása (WSJE).

Az amerikai üzleti körök kedvelt napilapja szerint ez az elijesztés abban nyilvánulhat meg, hogy szigorúbb szabályokat hoznak a közbeszerzési, illetve a privatizációs eljárásokra, illetve korlátozhatják a külföldi tulajdonlás arányát a vállalatokban.

Az amerikai lap idézett olyan magyar véleménynyilvánítót – egy távközlési vállalkozás igazgatóját -, aki attól tart, hogy az előző kormány által a válság leküzdése érdekében hozott megszorító intézkedések irányvonalát az új kormány vissza fogja fordítani.

Idézett azonban a WSJE olyan egyetemistát is, aki derűlátó Fidesz-szavazóként bízik az ország talpra állításában, és aki szerint “Orbán hagyományos (gondolkodásmódú), de nem ódivatú”, és aki szerint a Fidesz kereszténydemokrata néppártként határozza meg önmagát, Orbán vezetési stílusa pedig “bár kissé katonásnak látszik, működőképes”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik