Belföld

Vona: Nem adunk 100 napot a Fidesznek

Vona Gábor beszédében megköszönte szavazóinak a második fordulós részvételt, gratulált a független jelölt Molnár Oszkár győzelmének és kijelentette, hogy rákényszerítik akaratukat a Fideszre, ha a kormánypárt el kíván sumákolni bizonyos ügyeket. Továbbá hozzátette, veszélyesnek tartja a Fidesz kétharmados győzelmét.

Vona Gábor megköszönte szimpatizánsaiknak, hogy kitartottak a párt mellett a kampányidőszakban, valamint megköszönte a részvételt mindazoknak, akik a második fordulóban is a Jobbikra szavaztak. Szerinte akik a Jobbikra szavaztak, azok a “szebb jövő” mellett tették le voksukat. Ők Magyarország “tartalékai”, akik nem hajlanak semmilyen szélben sem, mindig kitartanak a párt mellett. Gratulált Molnár Oszkárnak, aki független jelöltként egyéniben győzni tudott.

“Úgy illik, hogy gratuláljak”

Fotó: MTI - KÉPGALÉRIA

Fotó: MTI – KÉPGALÉRIA

Nagyon veszélyesnek tartja, hogy a Fidesz megszerezte a kétharmadot, de ettől függetlenül gratulált a nyerteseknek. Mindazonáltal leszögezte, hogy a Jobbik képviselői révén a nép hangja szólal meg a magyar parlamentben. Munkájukat ugyanúgy folytatják majd, mint a választások előtt, nem fogják elfelejteni ígéreteiket és programjukat.

Vona Gábor úgy reagált a Fidesz azon kijelentésére, hogy nem kell nekik 100 nap, hogy megkezdjék helyreállítani az országot, hogy ők nem is adnának 100 napot. Úgy nyilatkozott, hogy az MSZP csak káoszt és összeomlást hagyott maga után, amit mihamarabb rendbe kell hozni és helyre kell állítani az országot.

Négy feladat

A Jobbik négy feladatot tart szem előtt: az adócsökkentést, a kilakoltatások ellen megvédeni az embereket, közbiztonságot megerősíteni és végül, de nem utolsó sorban az elszámoltatást. A párt hajlandó az együttműködésre, de ha a kormány ezt el kívánja sumákolni, a Jobbik biztosan közbelép és rákényszeríti az akaratát az újonnan alakult kabinetre.

Vona Gábor szerint a Jobbik egy tisztességes párt, olyan, amelyre nem csak lehet, de kell is bízni Magyarország sorsát.

Dúró Dóra az fn.hu-nak

Olvasói sztorik