Belföld

Megvertek egy roma önkormányzati vezetőt

Állítása szerint "egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai" támadtak rá.

Beverték csütörtökön az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettesének eleki kocsmájának ablakait, majd a helyszínre siető roma politikusra is rátámadtak és bántalmazták.

A sértett, Drágos József az MTI-vel azt is közölte, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tett a Békés megyei kisváros rendőrkapitányságán.

Mint elmondta: a Lökösházi úton lévő, de jelenleg nem üzemelő kocsmáját két férfi kezdte rongálni, majd amikor értesült az esetről, azonnal a helyszínre sietett. Az akkor még ott tartózkodó férfiak azonnal rátámadtak, amikor ki akart szállni autójából. A 65 éves roma vezetőt állítása szerint többször megrugdosták, és ököllel is arcon ütötték.

Az OCÖ elnökhelyettesének – aki egyben a Békés megyei Elek város cigány önkormányzatát is vezeti – állítása szerint a két támadó, akiket személyesen is régóta ismer, “egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai”. Meggyőződése, hogy néhány hónappal korábban szintén ez a két férfi rongálhatta meg autóját egy kalapáccsal, betörve a jármű szélvédőjét és karosszériáját – tette hozzá.

Drágos József az MTI-nek azt mondta: orvosi látleletet kért, amelyből kiderült: sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik