Közélet

Összeverték a kenubajnokot egy diszkóban

Agyrázkódást szenvedett, és több öltéssel kellett összevarrni az arcát annak az ifjúsági Európa-bajnok kenusnak, akit egy szegedi diszkóban támadtak meg.

Egyik csapattársa születésnapját ment le ünnepelni a Sing Sing nevű szórakozóhelyre O. Tamás, akit hajnali három óra körül teljesen váratlanul többen is megtámadtak. „Teljesen váratlanul ért a támadás, amelybe mások is bekapcsolódtak, engem négyen vagy öten ütöttek-vertek, főként a fejemen. A haverom is kapott, és a középiskolás lányismerősöm is, Renáta, aki elém ugrott, hogy ne bántsanak. Nyolcan-kilencen támadhattak ránk. Mindez körülbelül egy percig tartott – emlékezett vissza az inzultusra a tizenháromszoros országos bajnok és korosztályos Euróba-bajnok szegedi kenus a delmagyar.hu-n.

O. Tamás gyrázkódást szenvedett, egy hétig nem látott a bal szemére, letört a foga, és több öltéssel kellett összevarrni a szeme alatt a bőrt. A haverja két ütéssel „megúszta”, amitől bedagadt az arca, lányismerősének bevérzett az arcürege.

Kása Ferenc kenuedző megvédte tanítványát, hozzátéve: a szegedi kajak-kenu-társadalom fel van háborodva az eseten. Elmondása szerint az ő fiai – így Tamás is, akinek 2001 óta a mestere – nem agresszívak. A vízen szabályok és az edző által meghatározott viselkedési normák szerint harcolnak: „Itt a vízi telepen küzdőszellemre, békességre, toleranciára neveljük a gyerekeket.”

Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint az ügyben csoportos garázdaság miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik