Belföld

Cigányvajdák gyújtanak gyertyát Marian Cozma emlékművénél

A cigányság képviseletében cigányvajdák gyújtanak gyertyát és róják le kegyeletüket csütörtök délután Veszprémben, Marian Cozma emlékművénél.

Mindnyájan nagyon sajnáljuk, ami Marian Cozmával történt, együtt érzünk a szülőkkel, tudjuk, hogy a sebek sosem fognak begyógyulni – mondta Kállai Csaba. Hozzátette: sajnálja, hogy nem volt ott a gyilkosság helyszínén egy olyan ember sem, aki azt kiáltotta volna; “ne bántsd, ne öld meg”.

“A bűnösnek van neve, s az bűnhődjön, alig várjuk mi is, hogy kimondják annak az embernek a nevét, aki éppen azzal az eszközzel az életét elvette Marian Cozmának” – hangsúlyozta Kállai Csaba.

Debreczenyi János, Veszprém fideszes polgármestere elmondta: ő kereste meg Újszászon az országos cigány fővajdát, hogy mit szólna ahhoz, ha a cigányság is kegyelettel és gyertyagyújtással emlékezne Marian Cozmára, a veszprémi emlékműnél. Ugyanis azt megelőzően pedig – a gyilkosságot követő napokban – az országos fővajda hívta őt fel, majd találkoztak is Veszprémben és beszéltek a tragikus eseményről – tette hozzá Debreczenyi János, megjegyezve, hogy a fővajda egyértelműen fogadókész volt a javaslatára. Debreczenyi János közölte: természetesen ő is jelen lesz csütörtökön a vajdák kegyeleti megemlékezésekor az emlékműnél.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben, a Patrióta lokál előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik