Belföld

Biztos az MSZP-s visszalépés!

Így akarják a szocialisták megakadályozni a Fidesz kétharmadát.

Az MSZP egyoldalú gesztusként visszalépteti négy fővárosi képviselőjelöltjét: Avarkeszi Dezsőt, Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt és Szabó Zoltánt.

Lendvai Ildikó pártelnök az országos elnökség és a párt országos választási bizottságának döntését a képviselőjelöltekkel együtt jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta: amit tesznek nem az MSZP vagy a Lehet Más a Politika (LMP) érdekében teszik, hanem a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében. “Jobb ma egy nagy kompromisszum, mint holnap egy kontroll nélküli Orbán Viktor” – fogalmazott.

Indoklása szerint azért éppen ezekben a választókörzetekben lépnek vissza, mert ezekben az LMP az országos átlagnál jobban szerepelt és van esély arra, a demokratikus szavazók értik is a gesztust. A képviselőjelöltek a sajtótájékoztatón azt mondták: saját döntésük volt, hogy visszalépnek.

„Elképesztőnek tartom, amit a szocialisták a visszalépések ügyében művelnek” – mondta Schiffer András LMP-s listavezető a Hírszerzőnek. Schiffer szerint nem az LMP „elzárkózása”, hanem a szocialisták elmúlt 8 éves kormányzása az, ami veszélybe sodorta a demokráciát és kézzelfogható közelségbe hozta a fideszes kétharmadot. “Nem most kéne kezdeni a demokráciaféltést” – mondta a listavezető.

Ajánlott link:

Négy helyen visszalép az MSZP az LMP javára! (Népszabadság Online)
Orbáni trükkel húzná csőbe az LMP-t az MSZP (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik