Belföld

Fideszes képviselő támadt a Jobbik-irodára?

Könnyű testi sértés miatt tett feljelentés a helyi Jobbik elnöke a békéscsabai közgyűlés tagja ellen.

Könnyű testi sértés és becsületsértés miatt feljelentett egy fideszes önkormányzati képviselőt a rendőrségen a Jobbik békéscsabai elnöke – írta a Békés Megyei Hírlap kedden.

A Jobbik irodájában várták a választási eredményeket hétfő hajnalban, amikor Hirka Tamás, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője két társával belépett a párthelyiségbe – közölte a lappal Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik helyi elnöke. Az ittas társaság tagjai kötözködni kezdtek, sértegették a jelenlévőket, egy fiatal lányt pedig a falnak löktek – mondta. A fiatalembereket végül kitessékelték az utcára, és bezárták a székház vaskapuját. A három férfi azonban a Jobbik-elnök szerint nem tágított, ráncigálták a vaskaput és kiabáltak, ezért kihívták a rendőrséget.

A rendőrök igazoltatták az utcán tartózkodókat, majd jegyzőkönyvet vettek fel – közölte a lappal Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hirka Tamás szerint nem mentek be székházba, nem is engedték be őket, hanem csak gratulálni akartak a Jobbik választási eredményeihez, ezért álltak meg a pártiroda előtt. A képviselő elismerte, hogy fogyasztottak alkoholt, de nem kiabáltak és nem bántottak senkit. Nem így kellett volna történnie, de nincs, ami miatt magyarázkodnom kellene – mondta a lapnak, hozzátéve: szerinte mindenki felfokozott állapotban volt az esetnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik