Belföld

Hűtlen kezelés az ORFK-nál?

Nyomozást indított a főügyészség az ORFK egyes megbízási szerződései ügyében.

Hűtlen kezelés bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatósága által kötött egyes megbízási szerződések miatt – közölte a főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza közlése szerint a szerződéseket az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálata fedezte fel saját feladatkörében eljárva. Az ügyben Bencze József országos rendőrfőkapitány fordult a főügyészséghez, a hatóság hétfőn nyomozást rendelt el az ügyben.

A szóvivő szólt arról is, hogy a Bencze József ellen tett – a főügyészségre e-mailben érkezett – feljelentés ügyében ugyancsak hétfőn feljelentés-kiegészítést rendeltek el.
A Népszabadság a múlt héten számolt be arról, hogy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést az országos rendőrfőkapitány ellen. A feljelentő négy ponton kifogásolta Bencze József munkáját, állítása szerint a főkapitány hivatali hatalmával visszaélve segített budapesti lakáshoz egy dandártábornokot, élettársa rendőrségi üzemanyagkártyával használta Bencze József szolgálati autóját, és amikor azt összetörte, a rendőrségnek másfélmillió forintjába került a jármű megjavíttatása. Ugyancsak kifogásolta, hogy egy alezredes miért kap az illetményén felül külön szerződés alapján 20 millió forintot, továbbá, hogy miért kellett az ORFK-nak kommunikációs stratégiára szerződést kötnie, ha van saját kommunikációs igazgatósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik