Belföld

Zsidózó fiatalok támadták meg az MSZP standját

"Úgy szálljatok fel ti is kéményen, mint a zsidók!" -ezt kiabálták Szolnokon, miközben gyújtogatni akartak.

Feketébe öltözött, szétszakított Nagy-Magyarországot ábrázoló pólót viselő fiatalok fenyegették meg csütörtökön kora délután az MSZP két aktivistáját Szolnokon. Győrfi Mihály, az egyik országgyűlési képviselőjelölt kampányfőnöke az üggyel kapcsolatban a Független Hírügynökségnek elmondta: négy, 16-18 év körüli fiatal állta körül a Hild térnél kihelyezett standot, és hangosan szidalmazta az ott dolgozó két embert. Az MSZP-aktivisták egyike egy idősebb hölgy volt, aki elől elvettek egy szórólapot és azt meg is akarták gyújtani, miközben azt mondták neki: “úgy szálljatok fel ti is kéményen, mint a zsidók!” Amikor a nő visszavette volna a lapot, ellökték, majd elmentek.

Az őket követő kampányfőnök elől elfutottak, ekkor viszont már egy járőr is megjelent, így az egyik fiatalt előállították. Győrfi Mihály azt mondta: a fiatalok az egyik szolnoki középiskolába járnak, de nem helyiek.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: garázdaság miatt indul eljárás a fiatalok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik