Belföld

Mégsem lőttek rá a tüzelő rendőrre?

Ráfogta fegyverét az őt igazoltató rendőrre egy rabló szerdán a budafoki Zöldike utcában; a rendőr tüzelt, ennek következtében a rablót súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A korábbi információk még arról szóltak, hogy a rabló rálőtt a rendőrre, de ezeket módosította a rendőrség.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta: egy férfi és egy nő szerda délután kirabolta a XXII. kerületi Háros utca egyik kisboltját. A boltban tartózkodó két vevőt és két áruszállítót, valamint az alkalmazottat fegyverrel megfenyegették és a bevételt követelték. Az áruszállítók dulakodni kezdtek a fegyveres rablóval, eközben az elkövető női társa pénzt vett ki a kasszából, majd a két tettes elmenekült.

A kiérkező rendőrök a közeli Zöldike utcában igazoltatták a rablókat, de ekkor az egyik elkövető fegyvert fogott az egyik rendőrre. A rendőr ezután rálőtt a rablópáros férfi tagjára, aki súlyosan megsérült. A rendőrség közlése szerint más nem sérült meg. A helyszínen az illetékes ügyész vizsgálja, hogy a lőfegyverhasználat jogos volt-e – tette hozzá Sagyibó Melinda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik