Belföld

Mesterházy: nagykoalíció csak elméletben létezhet

Szanyi Tibor felvetésére semmilyen esélyt nem lát az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Csak elméletben létezhet a nagykoalíció – így reagált Szanyi Tibor felvetésére Mesterházy Attila a TV2 reggeli műsorában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje párttársa ötletéről azt mondta: kizártnak tartja, és semmilyen esélyt nem lát rá, hogy az a gyakorlatban megvalósuljon. Viszont a jelenleg uralkodó nagyon nagy megosztottságot, ami az ország sikerét is megkérdőjelezheti, egy nagykoalíció biztosan csökkentené – ismerte el a politikus.

A szocialisták támogatottságáról készült legutóbbi felmérésekről Mesterházy úgy véli: azok csak újabb politikai kommunikációs fogások a Fidesz és az őket támogató háttérelemző intézetek kezeiben. Úgy látja, rengeteg rejtőzködő szavazója van az MSZP-nek, akiknek az arányát 7 százalék körülire teszi, és egyre többen vesznek részt a lakossági fórumokon is. A közvélemény-kutatási eredmények ellenére kitart a választási győzelembe vetett hitében, hiszen mint mondja, egy versenynek csak így lehet nekimenni. Ennek érdekében nem adják fel, és folyamatosan mozgósítanak – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Véleménye szerint a rejtőzködő szavazók az őket ért inzultusok miatt nem merik vállalni hovatartozásukat. Emiatt főleg a Jobbikot okolja, mert a radikális párt aktivistái – azt állítja – „videófelvételeket készítenek és beszólogatnak” az MSZP rendezvényein. Hozzátette: az ilyen eseteket lehet bejelenteni a szocialista párt “demokratikus forródrótján”. Mesterházy leszögezte: az nem normális politikai kultúra, amit a Jobbik ezekkel az akcióival művel.

Ajánlott link:

Mesterházy Attilával reagál Szanyi kijelentésére (TV2)
Szanyi koalíciót kötne a Fidesszel (FN.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik