Belföld

Negyedével növelné az átlagos nettó béreket az MSZP

Lendvai Ildikó MSZP-elnök szerint pártja a parlamenti kétharmad megszerzése helyett az ország kétharmadának támogatását tartja fontosnak.

A szocialista párt elnöke a fővárosi VII. kerületben tartott lakossági fórumon hangsúlyozta: az MSZP kormányra kerülése esetén vállalja, hogy a következő négy évben 25 százalékkal növeli az átlagos nettó béreket, míg a szakmunkás minimálbért ennél is nagyobb mértékben emeli. Az MSZP-nek egyetlen olyan vállalása sincs a programjában, amelynek ne tudná “forintra, fillérre” felmutatni a fedezetét – húzta alá Lendvai Ildikó.

Kiemelte: a jövőre várható 3,5-4 százalékos gazdasági növekedésnek is köszönhetően a következő négy évben mintegy 2000 milliárd forinttal több kerülhet az államkasszába. Ennek az összegnek az egyharmadát a nagy adósságállomány csökkentésére, további egyharmadát a gazdaság élénkítésére, míg fennmaradó részét elsősorban azok helyzetbe hozására fordítanák, akik a legtöbb áldozatot vállalták a válságintézkedések során.

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: az elmúlt nyolc évet reálisan értékelve elmondhatják, hogy nincs mit szégyellniük. A következő tíz napot pedig arra kívánják felhasználni, hogy minél több emberrel megértessék, mi is a választás igazi célja. Az MSZP elnöke szerint ugyanis a választásokon három nagy párt, de igazából két politikai erő, a szocialisták és a “Fidesz-Jobbik-tengely” versenyeznek egymással.

Lendvai Ildikó a mintegy félszáz – többségében idősebb korú – ember előtt tartott beszédében aláhúzta, az MSZP a legnagyobb, a parlamentbe biztos bejutó erő, amely képes erősen hangot adni a demokrácia védelmének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik