Belföld

A rejtőzködő szavazókban bízik az MSZP

Az MSZP továbbra is nagy párt marad Nyakó István szerint. Az MSZP szóvivője ezzel együtt azt is reálisnak tartja, hogy a Jobbik megelőzze a baloldali pártot az elkövetkezendő választásokon. Erre a lehetőségre utal a Duna Televízió által rendelt közvélemény-kutatás eredménye is.

Az MSZP nem von le messzemenő következtetéseket abból, hogy a hétvégi öt időközi önkormányzati választásból hármat fideszes, kettőt pedig független jelölt nyert – válaszolta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorának felvetésére Nyakó István, az MSZP szóvivője. Úgy véli: ezekre a helyi voksolásokra a választópolgárok közel egynegyede megy el, szemben a parlamenti választások hatvan százalék körüli részvételi arányával.

„Azt gondoljuk, hogy azokban a rejtőzködő szavazókban, akik nem nyilvánítanak véleményt a különféle közvélemény-kutatásoknál, még van tartaléka a Magyar Szocialista Pártnak” – szögezte le Nyakó István. A szóvivő szerint majd csak a választási eredmények ismeretében lehet eldönteni, melyik párt mekkora erőt képvisel a politikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik