Belföld

A Fővárosi Bíróság Király Zoltán javára döntött

Indulhat az országgyűlési választáson Király Zoltán, az MDF képviselőjelöltje - erről vasárnap döntött a Fővárosi Bíróság.

A helyi választási bizottság március 20-án elutasította jelöltségét, a Fővárosi Választási Bizottság azonban nem hagyta jóvá ezt a döntést, és nyilvántartásba vették. Azonban ezt a határozatot bírósági felülvizsgálati kérelemben szintén megtámadták, de a Fővárosi Bíróság internetes oldalán olvasható határozat szerint vasárnap a bíróság Király Zoltán javára döntött.

A jelölt nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság március 20-án elutasította, a fővárosi viszont a fellebbezés után nyilvántartásba vette. A Király Zoltán nyilvántartásba vételének jogszerűségét támadók ezután bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be. A bíróság személyes meghallgatást is tartott és végül vasárnap úgy döntött, hogy a Fővárosi Választási Bizottság döntését helyben hagyják, vagyis Király Zoltánt nyilvántartásba veszik és így indulhat a választásokon. A nyilvántartásba vétel ellen tiltakozóknak nem voltak bizonyítékaik a kopogtatócédulákkal kapcsolatos, általuk megfogalmazott jogszerűtlenségek kapcsán.
Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke a párt jelöltállításainak sorozatos megtámadása kapcsán egy szombati sajtótájékoztatón azt mondta: olyan dolgok történtek a napokban, amelyekre az elmúlt 20 évben nem volt példa a magyar demokráciában, politikai döntéseket hoztak választási bizottságban. Hozzátette: a párt budapesti listáját hárompárti, a Fidesz, a Jobbik és az MSZP koalíciójában akarták elvenni egy jogszerű helyzetben. Szerinte Király Zoltán nyilvántartásba vételének korábbi elutasítása kapcsán is ez történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik