Belföld

Nem nyugszik bele az MDF-es politikus, hogy törölték

Fellebbez Király Zoltán a szavazólapról való törlése ellen - jelentette be az MDF-es politikus sajtótájékoztatóján.

A politikus szombati sajtótájékoztatóján megmutatta azt a hivatalos igazolást, amelyben az áll, hogy nyilvántartásba vették, mint országgyűlési képviselőjelöltet. A politikus úgy fogalmazott: “ez a választási bizottság egy nyilvántartásba vett képviselőjelöltet negligál, kihúz a szavazólapról, mert valaki megtámadta a nyilvántartásba vételt.” Király Zoltán emlékeztetett arra, hogy a helyi választási bizottság március 20-án elutasította jelöltségét, a Fővárosi Választási Bizottság azonban nem hagyta jóvá ezt a döntést, és nyilvántartásba vették.

Király Zoltán szerint az MSZP, a Fidesz és a Jobbik még a törvényekkel sem igazán foglalkozik, ha politikai hatalmi érdekük úgy diktálja, hogy ki kell szorítani azokat, akik nekik nem tetszenek, vagy veszélyesek lehetnek.

A politikus párhuzamot vont a 25 évvel ezelőtt történtek és a mostani eset között. Azt mondta: az akkori “állampárt mindent megtett azért, hogy ne lehessen képviselő”, majd később, amikor bekerült a Parlamentbe, lesöpörték a javaslatait. Király Zoltán úgy fogalmazott: “míg az egypártrendszerben a III/III-tól kellett rettegnie időnként tízezreknek, addig 2010 tavaszán ettől három párttól.”

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: olyan dolgok történtek a napokban, amelyekre az elmúlt 20 évben nem volt példa a magyar demokráciában, politikai döntéseket hoztak választási bizottságban. Hozzátette: a párt budapesti listáját hárompárti, a Fidesz, a Jobbik és az MSZP koalíciójában akarták elvenni egy jogszerű helyzetben. Most a III. kerületben ugyanez a koalíció állt össze, hogy a MDF ne állíthasson jelöltet – reagált Somogyi Zoltán arra, hogy a helyi választási bizottság nem engedélyezte Király Zoltán felvételét a szavazólistára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik