Belföld

Az LMP is előállt programjával

A fenntartható jövő, a befogadó társadalom és a megújuló demokrácia a három alappillér.

Rauschenberger Péter, a programírás koordinátora elmondta: az LMP egy ökológiai párt, amely a demokrácia fejlesztése, valamint a szolidaritás politikája mentén szeretne működni. A politikus hozzátette: szellemiségében baloldali programról van szó, de a jelenlegi politikai és pártviszonyok alapján úgy véli, “mindkét oldalon szerethető” stratégiát dolgoztak ki.

Az első pillér a demokrácia megújítása, amelyet elsősorban a végrehajtó hatalom hatékonyabb ellenőrzésével szeretnének elősegíteni, például növelnék a parlamenti bizottságok számát.

A “befogadó társadalom” elnevezésű pont elsősorban a munkaerőpiacról kiszorult rétegek számára nyújt alternatívát. Ennek érdekében az LMP nemcsak az oktatást formálná át, hanem javítana csökkentené az adó- és járulékterheket.

Az alacsonyan képzett munkavállalók alkalmazását a párt egy zöld fordulattal szeretné megvalósítani, amelyet a fenntarthatóság alpontban fejtenek ki. A környezettudatos gazdaságpolitika jegyében elsősorban a lakossági energiafelhasználás hatékonyságát javító, a megújuló energiatermelés fejlesztését elősegítő beruházásokon keresztül akarnak új munkahelyeket teremteni

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik