Belföld

Meglepő eredményeket produkált az LMP

A falvakban jobban jöttek az ajánlószelvények, mint a városokban.

A Lehet Más a Politika (LMP) vezetőit és aktivistáit is meglepte, hogy a falvakban és kisvárosokban könnyebben boldogultak az ajánlószelvény-gyűjtéssel, mint a népesebb településeken – mondta el kedden, sajtótájékoztatón az LMP Győr-Moson-Sopron megyei listájának vezetője.

Pinczés Bálint elmondta: noha sokan városi értelmiségiekből, egyetemistákból álló csapatnak gondolták az LMP-t, kisebb településeken váratlanul sokan támogatták őket cédulájukkal, vagy a gyűjtésben való részvétellel. Általános tapasztalata az elmúlt időszaknak, hogy sokkal nehezebb a szelvénygyűjtés a városi körzetekben. Hozátette: a kisebb településeken “egyszerűen nyitottabbak az emberek”, így ott, ha többet is kell gyalogolniuk, jobb eredményre számíthattak aktivistáik.

Megjegyezte: “Budapesten is az utolsó héten lódult meg a cédulagyűjtés”, míg az első helyek, ahol leadhatták az induláshoz szükséges számú szelvényt, Bács-Kiskun, Borsod és Pest megyei választókerületek voltak. Noha eltörlendőnek gondolják az ajánlásgyűjtés mai rendszerét, “utólag, azt gondolom, hálásak lehetünk ennek a kihívásnak”, mert csapat- és hálózatépítésben “óriásit dobott rajtunk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik