Belföld

Ajánlószelvények: több feljelentést tett a Fidesz

Több feljelentést tett a Fidesz, miután a párt nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.

A Fidesz már az ajánlószelvények gyűjtése előtt tájékoztatta a közvéleményt arról az értesüléséről, hogy országszerte több párt, szervezett módon, a Fidesz nevében készül ajánlószelvényeket gyűjteni – közölte Cser-Palkovics András. A hír valósnak bizonyult, a törvénytelenségek miatt a Fidesz számos esetben rendőrségi feljelentést tett – tudatta a párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András ezzel az MSZP szóvivőjének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, aki felszólította Orbán Viktort és pártját, hogy tisztázza magát a Heves megyei ajánlószelvény-ügyben, amely szerint a Fidesz ajánlószelvényt adott a MIÉP-nek.

Nyakó István elmondta: egy internetes portál értesülése szerint felmerült a gyanú, hogy a Fidesz kopogtatócédulát adott a szélsőjobboldalnak, sőt, talán hamisított is ajánlószelvényeket.

Az atv.hu hétfőn számolt be arról, hogy a Heves megyei rendőr-főkapitányság nyomozásba kezdett, mert a választási bizottság szerint ajánlószelvényekkel éltek vissza Füzesabonyban. A hatos választókörzetben több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre – eddig tisztázatlan körülmények között – a MIÉP jelöltjének neve került; a választási bizottságban pedig olyan gyanú is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisítványok voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik