Belföld

Fidesz-Jobbik tengelytől tartanak

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke "Fidesz-Jobbik tengely"-től, Dávid Ibolya a két párt összefogásától tart.

Lendvai Ildikó szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Fidesz a valódi többpártrendszer szűkítésével “kiherélné”, míg a Jobbik a lényeges normák megtagadásával “legyilkolná” a demokráciát.

A kormánypárt vezetője elmondta: a szocialisták ezért minden olyan demokratikus oldalon tartózkodó választó szavazatára számítanak, aki biztosra akar menni a rendszerváltáskor kialakult demokratikus szerkezet megvédésében.

Eközben Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: máris megkezdődött a Fidesz és a Jobbik összefogása a választóbizottságokban, hogy megakadályozzák, hogy a magyar választópolgárok valódi alternatívák közül tudjanak választani.

Az MDF elnöke úgy fogalmazott, hogy a jelöltállítás lezárulásával ellenfeleik nem fejezték be az ellenük indított lejárató hadjáratot, most adminisztratív eszközökkel akarják az MDF jelöltjeit hátrányos helyzetbe hozni. Kijelentette, ehhez “olyanok nyújtanak segítséget, akik nyíltan szegik meg a hatályos jogszabályokat, nemegyszer az esküjüket is a választási bizottságban”.

A Cser-Palkovics András Lendvai Ildikó kijelentésére reagálva közölte: az MSZP történelmi mélyponton van, ezért “a kétségbeesett és nevetséges vagdalkozás” a kormánypárt elnöke részéről.

Cser-Palkovics András közleményében azt írta: a Fidesz nem kíván beleszólni a két “szélsőséges” párt, az MSZP és a Jobbik második helyért folytatott küzdelmébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik