Belföld

Cigarettacsempészt fogtak a zöldhatáron

Az első becslések szerint több mint 17 millió forint értékű cigarettát próbált Magyarországra csempészni az a férfi, akit szombaton este fogtak el a kelebiai határszakaszon.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamerája szombaton este nyolc óra körül észlelte, hogy egy gépkocsi vezetője pallót fektetett a határsávon húzódó műszaki árok fölé, majd azon keresztül behajtott az ország területére – tájékoztatott Rákosi Mihály a Bács-Kiskun-Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője vasárnap.

A csempész miután észrevette a szolgálatban lévő járőrt, hátramenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A gépkocsi azonban az oldalára borult, így a vezető az ablakon kimászott és a határ irányába futott.

A határőr rövid üldözés után elfogta, majd igazoltatta, végül a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre előállította a férfit. Az utas- és raktér átvizsgálása során a hatóság szakemberei az autóban 34 ezer 297 doboz cigarettára bukkantak, melynek értéke az elsődleges becslések alapján megközelítőleg 17 millió 370 ezer forint.

A kirendeltség csempészet megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a sofőr ellen. Ezzel párhuzamosan értesítették a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársait, akik a büntetőfeljelentés megtételét követően vasárnap hajnalban átvették az ügy kivizsgálását – tette hozzá az ügyeletes szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik