Belföld

Kivégeztek egy autóst Budapesten

Rálőttek egy piros lámpánál várakozó autósra szerda reggel a fővárosban. A szír áldozat belehalt a lövésbe. Tudósítónknak egy fültanú három lövésről számolt be. Videó!

A támadás a XVI. kerületében, a Csömöri út és a Rózsa utca sarkán történt. A férfi Mercedesével a piros lámpánál várakozott, amikor tüzet nyitottak rá.

Kivégzés (Fotó: MTI) KÉPGALÉRIA

Kivégzés (Fotó: MTI) KÉPGALÉRIA

Úgy tudjuk, az áldozat egy 52 éves szír állampolgár volt. Az fn.hu helyszíni tudósítója 8-10 rendőrautót lát a helyszínen, ahol jelentős a torlódás.


Az ismeretlen férfi reggel 7 óra 8 perckor lépett oda a piros lámpánál várakozó autóshoz, majd több lövést adott le a gépkocsira, melyben a szír férfi meghalt – mondta az MTI-nek Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A támadó a lövések leadása után egy táskát vett ki az autóból, majd gyalogosan elmenekült.

Sass Oszkár az fn.hu-nak azt mondta, még nem tudják, mi volt a táskában. Helyszíni tudósítónknak egy környéken lakó hölgy arról számolt be, hogy három lövést lehetett hallani.


Nagyobb térképre váltás

A rendőrség a helyszínelés idejére lezárta a rákosszentmihályi Rózsa utcát. A Csömöri úton közlekedhetnek az autósok.

A kereszteződésnél, illetve az utcában tucatnyi rendőrségi autó áll, a bűnügyi technikusok nyomokat rögzítenek. Az agyonlőtt férfi – két órával a bűncselekmény elkövetése után – még mindig az autójának kormánya mögött van, holttestét nem emelték ki.

Délelőtt kilenc óra után a rendőrség egy fekete fóliából paravánt emelt a kereszteződésnél, hogy eltakarja a bűncselekmény helyszínét a közelben tartózkodó fotósok és operatőrök, illetve a környéken összegyűlt bámészkodók elől.

—-Leszámolások Prisztástól napjainkig—-

2009. november 5. – Budapesten, a VIII. kerületi Baross utcában hátba lőttek egy kuvaiti pénzváltót, aki a helyszínen meghalt.
2009. október 5. – Kőbányán lövöldözés történt, s két afgán állampolgár közül az egyik a helyszínen életét veszette, a másik életveszélyes állapotban került kórházba.
2003. december 1. – Budapesten, a XVII. kerületi III. utcában egy ismeretlen több lövéssel megsebesítette az autójában ülő Sáska László vállalkozót, a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatóját.
2003. augusztus 27. – Budapest III. kerületében a Vihar utca egyik szórakozóhelye előtti lövöldözésben egy vállalkozó életét vesztette, egy másikat több lövedék eltalált.
2003. július 9. – Budapesten, a VIII. kerületi Kőbányai úton egy török állampolgárok közötti zsarolási ügy lövöldözésbe torkollott: egy ember meghalt, kettő pedig megsebesült.
2002. január 3. – Budapesten a Práter utca 60. szám alatti ház egyik lépcsőfordulójában lelőttek egy egyiptomi állampolgárt. Az áldozat korábban a Kőbányai úti piacon pénzváltással foglalkozott.
2001. március 24. – Budapesten, a XI. kerület Ábel Jenő utcában ismeretlen tettes megölt egy szír állampolgárt, magyar feleségét pedig súlyosan megsebesítette. A tettes mintegy százmilliónyi készpénzt vitt el magával.
2000. április 8. – Budapesten a XVI. kerületben ismeretlen tettes négy lövést adott le T. O. vállalkozóra, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.
2000. január 14. – Budapesten, a XXII. kerületi Gerinc utca és Pék utca sarkán terepjárójában agyonlőtték R. Ignác vállalkozót, aki a Portofinó Kft. révén 1999. november 24-ig a London Bróker Rt. tulajdonosa volt.
1999. november 10. – Budapesten egy ismeretlen rálőtt a Békési út 1. szám előtt álló Audi 8-as típusú személygépkocsira és több lövéssel megsebesítette az autó vezetőjét, akit kórházba szállítottak.
1999. október 17. – Budapesten, egy Teleki téri lakásban ismeretlenek tarkón lőttek egy egyiptomi férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.
1999. április 12. – Tahitótfaluban kocsijában agyonlőtték Seres Zoltán vállalkozót és olasz állampolgárságú utasát.
1999. február 2. – A Budapest XV. kerületi Szent Korona u. 25. szám alatti Palota presszóban lelőtték Döcher György vállalkozót és bolgár nemzetiségű testőrét. Döcher György ötéves börtönbüntetését töltötte és hivatalosan tartózkodott a börtön falain kívül.
1999. január 11. – Győr belvárosában több lövéssel meggyilkolták G. Péter helyi vállalkozót.
1998. február 11. – Budapesten fegyveres merénylet áldozata lett az autójában a piros lámpánál várakozó Fenyő János, a VICO Rt. elnök-vezérigazgatója.
1997. december 18. – Gyöngyösön, egy élelmiszer áruház előtt alvilági leszámolásra emlékeztető módszerrel meggyilkolták a 46 éves Nagy András gyöngyösi vállalkozót.
1996. december 18. – Budapesten az Üllői út 189. számú ház előtt az utcán lelőtték D. Ferenc 42 éves vállalkozót.
1996. november 26. – Budapesten a XI. kerületi Kőérberki úton ismeretlen személy több lövéssel megsebesítette Csapó Zoltán 56 éves vállalkozót, egy kamionparkoló tulajdonosát.
1996. november 21. – Budapesten a II. kerületi Pipitér utcában, a garázsa előtt kilenc lövéssel életveszélyesen megsebesítették Totka Pál vállalkozót.
1996. november 1. – Budapesten a III. kerületi Ladik utcában ismeretlen tettes agyonlőtte Prisztás József vállalkozót, az alvilág egyik ismert alakját.

Olvasói sztorik