Belföld

Nyílt utcán kínozta élettársát egy férfi

Bántalmazta volt élettársát egy vásárhelyi férfi, sőt fegyverrel rá is lőtt kedden délután Hódmezővásárhely belvárosában a nyílt utcán. A bántalmazott nőt – bár a lövés során sérülést nem szenvedett, mivel a fegyver nem működött – az átéltek és a későbbi fojtogatás miatt sokkos állapotban szállította el a mentő - írja a police.hu.

Délután nem sokkal fél négy előtt kértek telefonon segítséget a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletétől, miszerint a bejelentő közeli ismerősére – egy 40 éves helybéli nőre – a belvárosban a nyílt utcán volt élettársa fegyverrel kétszer rálőtt, majd miután az nem sült el, tettleg bántalmazta, földre teperte, majd ott fojtogatta őt. Az áldozat az átéltek miatt eszméletét vesztette, támadója pedig a helyszínről elfutott – olvasható a rendőrség honlapján.

Az elfogására indult járőrök a támadástól pár utcányira találtak rá a férfire, aki a rendőröket látva futva elmenekült. Rövid üldözés után a rendőrök elfogták őt, ruházatának átvizsgálása során a fegyver is előkerült, mely szakértői vizsgálata folyamatban van.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya indított büntetőeljárást emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja alapján. A 41 éves férfi kihallgatása és őrizetbe vétele jelenleg folyik.

A cselekmény indítékát a rendőrség vizsgálja, de az megállapítható, hogy a gyanúsítottat korábban személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt a bíróság jogerősen elítélte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik