Belföld

Listázás az MDF-ben

Most az országos lista miatt áll a bál.

Mivel az MDF országos választmányába delegált helyi vezetők nem számíthatnak befutó helyre a párt országos listáján, ezért többen arra készülnek, hogy Dávid Ibolya, Herényi Károly, Somogyi Zoltán és Debreczeni József elmozdításával szorítanak helyet maguknak – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a formálódó országos lista körül egyre élesebb harc folyik. Az eddig napvilágot látott tervek alapján a listát Bokros Lajos vezetné (2. Dávid Ibolya, 3. Herényi Károly elnökhelyettes, 3. Makay Zsolt választmányi elnök, 4. Somogyi Zoltán kampányfőnök, 5. Debreczeni József, 6. Retkes Attila SZDSZ-elnök). A párton belüli latolgatások szerint ha sikerül is átlépni a parlamenti küszöböt, akkor is legfeljebb az országos lista első hat-hét helye lehet befutó.

A tülekedés viszont nagy: az élmezőnyben helyet követelne magának a párt több ismert arca. Az elégedetlenkedők a szombati választmányi ülésen megpróbálják kikényszeríteni, hogy Dávid, Herényi, Somogyi és Debreczeni ne szerepelhessen az országos lista biztos befutó helyein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik